Saturday 26 March 2011

Ehdokkaaksi

No nyt olen sitten ehdolla. Onko hassumpaa kuultu, että Eila Sala on juuttumassa Arkadian junaan ja aikoo olla oven välissä loppuun asti. Tosin ei juuttuneena, vaan reilusti tuulettamassa ilmapiiriä ja sekoittamassa seisovaa vettä. Julistan maahanmuuttajat tervetulleiksi ja heille mahdollisuuden tulla osaksi suomalaista unelmaa ja yrittäjyyttä. Minusta Suomessa olisi uskaltauduttava toteuttamaan sellaisia innovaatioita myös sosiaalisessa maailmassa. Rohkeat ratkaisut kantavat hedelmää myös tulevaisuudessa.

Tällainen innovaatio on ehdottomasti yrittäjiksi aikoville maahanmuuttajille ehdoton verovapaus ensimmäiseksi viideksi vuodeksi. Ehtona on tietysti ehdollinen yrittämisen jatkaminen ja kirjanpidon kontrolli ensimmäisen kymmenen vuoden ajan. 

Eläkeläisten verotus on vedettävä alas alle kahden  tuhannen euron eläkkeissä  ja pääomaveroa nostettava  tuon summan verran. Lieneekö ratkaisu, mutta alku.

Kovasti mietin tuota EU:n halusta saada valtioiden budjetit hyväksyttäväksi. Lieneekö liittovaltio enää siitä kaukana. Enpäs ota kantaa kansallisuuteen ja hegmoniaan liityviin asioihin, mutta kovasti mietin, että miten se vaikuttaa kansallisiin hallituksiin. Kuka haluaa  enää leimasimen asemaan. Muistelen vain noita historian nukkehallitsijoita, joiden tehtävänä oli ihmetellä virkamiestensä korruptoitumista ja viran suomaa varjoa suhmuroinnin suojana. 

Jokainen yksilö haluaa olla oman elämänsä herra. Hm. Tuossapa jatkomietintää. Sitoutumattomana mennään, mutta ei äänettömänä. Uskon niitä siunaantuvan.

No comments: