Saturday 5 February 2011

Pietari Strangwolf!


Vanhoista aseista puheen ollen, no ei ihan antiikkisia, mutta hanallisia ratsupistooleja roikkuu seinälläni, samoin kuin jo ajat pitkät esivanhemmillani.
En ole tietoinen siittä että onko joku esivanhemmistani ollut esimerkiksi 30-vuotisessa sodassa.
Luultavasti ei, sillä esivanhempani ovat olleet suurimmaksi osaksi pappeja, jo vuosisatoja. Ingmanneissa on kyllä ollut poikkeuksia, esimerkiksi Ison-Vihan aikana oli Daniel Ingman toiminut nimismiehenä. Myöhemmin häntä ei enää valittu koska:
1) on juoppo ja mässäilijä ja aiheutti ihmisille vaaran sillä, että hän oli niin uhkarohkea rajupäinen ja että hän ei kunnioittanut sen enempää Jumalaa kuin ihmisiä.
2) että hän oli 1743 Svartån kapakassa ampunut Inkoon kellonsoittaja Erik Palicanderia haulikolla oikeaan jalkaan.
3) oli pahasti lyönnyt kestikievarin isäntää Karl Orrea Pohjassa 1747.

Ohessa kuva pistooleista.

Olisin saannut langoltani vanhemman sveitsiläisen rynnäkkökiväärin mallia 57, mutta ihana Noita-Vaimoni-Brigitte (ei noidan näköinen, mutta osaa lukea ajatuksiani, kelttiläinen) sanoi että talo on jo muuten riittävästi aseistettu.
Eräs pankinjohtaja, jonka pankista lopetin tilini, kysyi että missä aion säilyttää rahani vastaisuudessa, kerroin hänelle että tyynyn sisällä makuuhuoneessa, koska korkoja ei juuri nykyisin makseta. Väitti että säilytyspaikkani ei ole turvallinen johonka vastasin että on turvallisempi kuin pankki, minulla on lähellä Magnum revolveri Rugger SP101 johon kuuluu 357 Magnum kaliberiset luodit. (Sveitsissä on vielä niin että kotini on linnani, vaikka ei siltä näytä!)

Tervehtien

Wolf-Strang
(erotuksena Strangwolf´eista Facebookissa)


No comments: