Thursday 14 April 2011

Kulttuurinälkä

Kun olen lukenut noita poliitikkojen kommentteja, olen alkanut arvostaa itseäni. Huomaan, että nykykulttuurin harrastaminen, johon esim Tähtiensota-trialogian rinnastan, on arvokasta sen rinnalla, millaista sananvaihtoa käydään vaalitaiston aikana. Vaikka Tähtien sota perustuu universumin taisteluun, siellä kunnia, periaate ja luottamus ovat niitä sanoja, joita ei säästellä. Kun soturi käy sotaan, hän voi olla vihoissaan. Tosin viha sokaisee ja soturi voi sen takia jäädä palaamatta. Vaalikanppanjaan liittyvä julisteiden töhriminen on minusta seurausta vaalikamppanjan aikaisen itsekkyyden ja sydämen sivistyksen puutteesta.

Pohjanmaalla, jossa minulla ei ole koskaan ollut tilaisuus edes käydä kuulemma kadehtiminenkin kanavoituu niin, että hankitaan parempi kuin naapurilla, eikä keskitytä vaientamaan ja mollaamaan toista.

Peräänkuulutan kunniaa ja sydämensivistystä. Euroopan taloudenkin raiteilleen saattaminen vaatii kuuntelua ja yhteisöllisyyttä. Erityisesti kansallisvaltioiden sisällä. Olisin jäänyt jo monesti palavaan taloon, jos en olisi voinut luottaa siihen kaveriin, jonka kanssa hetkä aikaisemmin olen ottanut yhteen tai riidellyt.

No comments: